A fogyasztóknak is joga van tudni, hogy a csirketenyésztők hormonokkal és antibiotikumokkal is etetik az állatokat - így lesznek kövérebbek és rezisztensek a betegségekkel szemben. Ez a tenyésztő érdeke. És a vásárlóé kinek számít?

A kereskedelemben kapható csirkék legtöbbje hormonkezelésen esik át, hogy hamarabb fejlődjön. A csirketenyésztők nemcsak hormonokkal kezelik az állatokat, de rengeteg antibiotikumot is adnak nekik, hogy rezisztensek legyenek a betegségekkel szemben. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a csirkék elhízzanak.
Az organikus csirkehús sötétebb színű, nem olyan fehér, mint a hormonkezelt, és tömegében is sokkal kisebb. Textúrájában az egészséges és a hormonkezelt csirke húsa nem tér el egymástól, de számos mód van arra, hogy olyan terméket válassz, ami az egészségedre is jó hatással van.

Az organikus vagy bio hús olyan állatok húsa, amit természetes körülmények között neveltek, az állatoknak nem adtak antibiotikumot vagy hormonokat, optimális körülmények között nevelkedtek. Szemben az organikus hússal, a hormonokkal és antibiotikummal teletömött csirke húsa hosszú távon számos egészségügyi problémát okozhat.

A hormonok és antibiotikumok mellékhatása

Számos kutatás bebizonyította már, hogy a húsban lévő hormonok rákot, pajzsmirigy betegséget, cukorbetegséget, elhízást, endometriózist, fibrómát, terméketlenséget, asztmát és allergiákat okozhatnak.

Ha olyan húst fogyasztunk, amiben antibiotikum van, megnő a baktériumrezisztencia az emberi testben. Ennek következtében sebezhetőek vagyunk a betegségekkel szemben. Az antibiotikummal kezelt hús felboríthatja a bélflórát is.

Aki teheti, vásároljon helyi termelőktől a piacon. Drágább lesz, de megéri!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤