Engedélyezték a “tiszta” – vagyis élő állat levágása nélkül előállított – hús árusítását.

A hagyományos húsfélék alternatívái iránti kereslet növekszik, mivel a fogyasztók egyre tudatosabbak a saját egészségüket, az állatok jólétét és a környezetvédelmet illetően – írja az ecolounge.hu.  Ez a tendencia látható  Szingapúrban is, ahol az Élelmiszerbiztonsági Hivatal (SFA) nemrégiben engedélyezte az Eat Just elnevezésű San Francisco-ban bejegyzett startup cég “tiszta” – vagyis élő állat levágása nélkül előállított – húsának árusítását, miután az SFA szakértői munkacsoportja bevizsgálta a termék gyártásellenőrzési és tesztelési adatait.

A cég termékeit – szemben a növényi alapú húshelyettesítőkkel, melyek ma már az Egyesült Államok számos élelmiszer-áruházának és éttermének kínálatát képezi – állati izomsejtekből állítják elő laboratóriumi körülmények között. Fontos megjegyezni, hogy az eljárás során nem használnak antibiotikumokat.


Az alternatív húsok piaca akár 140 milliárd dolláros is lehet a következő évtizedben, ami a globális húsipar nagyjából 10 százalékát jelenti. A cégek nagy része a mesterséges húsok fogyasztásával járó környezeti előnyöket hangsúlyozza, ám néhány kutató szerint bizonyos körülmények között ez az alternatíva még akár ártalmasabb is lehet a klímaváltozás szempontjából.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤