Már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a seregszemle

Tuzséron gyűlnek össze a hétvégén az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Földművesek Napjára a kisgazdák. Az alapító - Torgyán József - nélkül összejövő és évről évre népesebb társaság természetesen java részt a volt Kisgazdapárt vezetői, tagjai és szimpatizánsai. Egyfajta seregszemle ez, és egyben jó alkalom a közös ügyeink megbeszélésre, és a múlt felelevenítése mellett mind többször kerül szóba a jövő.

Kisgazda jövő? Talán…

Biztosan szóba fog kerülni az aszály, a jövő évi kilátások között szerepelni fog a műtrágya elképesztően drága ára, az állattartás nehezedő helyzete, és persze a legfontosabb: a jövedelmezőség kérdése. És ha a „szakma” lement, jön majd a szűkebb keresztmetszet, a kisgazdák és a Kisgazdapárt jövője…
Tudom erre most már válaszolni kell, mert nekem fogják szegezni a kérdést, hogy mikor lesz már egy új Kisgazdapárt?

A kérdés bár nem tűnik bonyolultnak, a válasz mégis nehéz. Mert az tagadhatatlan, hogy egy megerősödő kisgazda pártra szüksége van a magyar társadalomnak. Viszont az is igaz, hogy a társadalmunk olyan kihívások elé néz a következő néhány hónapban, ami igencsak keservessé teszi egy régi-új párt indulását.

A Földművesek Napjának megalkotója - még jóval halála előtt - határozottan állította, hogy e rendezvény támogatottsága és látogatottsága dönti el az újraindulás életképességét.
Nos meglátjuk majd, mennyien leszünk ott Tuzséron…

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤