Nagyon hatásos a koleszterinszint csökkentésében is. Ugyanilyen hatékonyan segít beállítani a vérnyomást, de véralvadásgátló hatásáról is közismert.

A gyömbér nemcsak fűszerként kiváló, hanem páratlan hatást gyakorol a szervezetre, ezáltal segít az egészségünk megőrzésében.

 

A gyömbéres víz hatása:

1. Segíti az immunrendszert

Teles teli antioxidánssal, a gyömbér jelentős löketet ad a testünk védelmi rendszerének. Megelőzésként a leghatásosabb. Rendszeres fogyasztásával a baktériumok és vírusok nem találnak fogást rajtunk. Ha ez nem lenne elég, a gyömbér gyulladáscsökkentő is.

2. Nyugtatja a gyomrot

A kilók lefaragásában is szerepet játszik, hogy segíti az anyagcserét és az emésztést úgy, hogy az emésztő enzimeket stimulálja. Hamar megnyugtatja a gyomrot, megoldást nyújt székrekedésre, és a gázképződést is kordában tartja.

3. Fájdalomcsillapító:

Tudományos tanulmányok támasztják alá, hogy a gyömbér napi fogyasztása 25%-al csökkenti az ízületi és izomfájdalmat. A legjobb eredmény érdekében éhgyomorra ajánlott fogyasztani.

Azon felül, hogy magas gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megszünteti az ízületi és reumás fájdalmakat, nagyon hatásos a koleszterinszint csökkentésében is. Ugyanilyen hatékonyan segít beállítani a vérnyomást, de véralvadásgátló hatásáról is közismert.

Gyömbéres víz elkészítése

Vágjunk vékony szeleteket egy kb. 5 cm hosszú gyömbérből, és öntsünk rá 1,5-2 liter vizet. Forraljuk fel. 15 percig főzzük alacsonyabb fokozaton, majd hagyjuk kihűlni. Leszűrhetjük, de a gyömbérszeletekkel együtt is ihatjuk.

Az elkészült italt ízesíthetjük citrommal, ami a zsírbontó hatását is fokozza. Igyuk meg a 1,5-2 litert a nap folyamán egyenletesen elosztva.

Megfázás, torokfájás esetén fogyasszuk melegen a gyömbéres italunkat!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤