A népi gyógyászat a szárított levelekből vagy kéregből készített orgonateát a láz csillapítására, a virágokból készített orgonateát pedig az emésztőrendszer erősítésére használja.

Ha szappant szeretnénk készíteni az orgonából, a frissen kinyílt virágokat gyűjtsük össze, és a szárról lehúzva, árnyékos helyen szárítsuk meg.

Egy glicerin szappantömb kell még hozzá (kreatív boltokban, művészellátókban kapható, csak ez a szappanfajta olvasztható). Olvasszuk fel gőzfürdő felett a glicerinszappant, amíg folyóssá nem válik, majd keverjük bele az orgonavirágokat. Ezután öntsük a szappant valamilyen öntőformába (kiváló erre valamilyen tejtermék ovális tartója) és hagyjuk megkeményedni. A szappanban található virágok nem csak enyhe orgonaillatúvá varázsolják a házi szappanunkat, de nagyon mutatóssá és különlegessé is.

Ha esetleg akad otthon orgonaillatú parfümünk, vagy illóolajunk, keverjünk a még folyékony szappanhoz egy keveset formába öntés előtt, így még intenzívebbé tehetjük az illatot. Levendulával szintén készíthetünk ilyen módon szappant! Érdemes kipróbálni!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤