Így készítsünk almaecetes lábfürdőt:

Legkézenfekvőbb gyulladást csökkentő megoldásként a fájdalmas ízületet áztassa almaecetes fürdővízbe. Egy pohár almaecetet öntsön bele 5-6 pohár forró vízbe, és ebben áztassa fájdalmas nagylábaujját vagy bármelyik ízületi gyulladástól szenvedő ízületét.

Ha a fürdővizes áztatás helyett inkább kenegetni szeretné a gyulladt ízületet, akkor az almaecetet kókusz- vagy olívaolajjal keverje össze egyenlő mennyiségben. Ezzel kenje be, és masszírozza át fájós ízületeit. Bátran használja ezt a gyulladást csökkentő keveréket naponta többször is. Segíteni fog.

Meg is ihatja az almaecetet

Ha az almaecetet felhígítja vízben vagy gyümölcslében, és úgy issza meg az étkezések előtt, akkor ezzel is hatásosan tudja mérsékelni szinte bármelyik ízületi gyulladását.

Egy pohár (3 dl) vízbe 1-2 evőkanálnyi almaecetet rakjon. Ha túl savanyúnak találja, akkor kevés mézzel tudja édesíteni.  Étkezések előtt, naponta háromszor igyuk.

Ha a belsőleg és külsőleg ható kezeléseket egymással kombinálva alkalmazza, akkor még hamarabb meg fognak szűnni köszvényes panaszai.

Az almaecet hatékonyságának titka
Az almaecet a magas antioxidáns tartalmával csökkenti a szervezet salakanyag tartalmát. Az almaecet önmagában is hatásos, de mézzel keverve még jobb. Akkor mindkettőnek az előnyös hatásait ki tudja használni. Az sem mellékes persze, hogy a savas almaecetet ízlés szerint mézzel keverve sokkal könnyebb lesz lenyelnie. Kipróbáláshoz keverjen egy evőkanál almaecetet és egy evőkanál mézet egy pohár vízhez (3 deciliter), és reggel éhgyomorra fogyassza el. Ha túl erősnek találja, akkor készítheti fél evőkanalas adagban is, és kicsit több vagy kevesebb mézet adva hozzá.

A savas almaecet a szervezetébe bekerülve lúgosító hatást fejt ki. Ezzel a magas purintartalmú savak lebontásában segít. Ugyanígy a méz is lúgosító hatású, és még inkább felerősíti az almaecet gyulladást csökkentő hatását.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤