Ezek a legjellegzetesebb fejfájás-típusok.

Az ábrán látható számok azt mutatják, hol jelentkezik leggyakrabban a fejfájás. Ha a számok alapján megnézzük azt a szervet, testrészt, amivel összefügg, kiderül, milyen orvoshoz érdemes fordulni.

1. Fogszuvasodás, ínygyulladás

Az állkapocs környéki fájdalom esetén valószínű fogszuvasodás vagy ínygyulladás van a háttérben. Irány a fogorvos!

2. Szervezet elsavasodása

A szem környéki tájon visszatérő fájdalom az étkezés gyökeres átgondolására és megváltoztatására sürget. Egy jó dietetikus szakember hasznos tanácsokat tud adni.

3. Gyomorpanaszok

A szemhéjak körüli gyakori fájdalom a gyomor betegségeit jelzi. Sürgősen változtatni érdemes az étkezési szokásokon.

4. Gyomorgyulladás

A szemöldök  fölött kialakuló fejfájás gyomorgyulladásra figyelmeztet. Ez a gyomorhurutnál sokkal veszélyesebb betegség. Gyomorgyulladás esetén nem csak a nyálkahártyára, de a mélyebb rétegekre is átterjed a folyamat.

5. Fekélyes betegségek

A homlok elülső részén keletkező fájdalom a test bármely pontján, (tehát a belső szervekben vagy a test külső, látható részén) kialakulóban lévő fekélyes betegségekre utal.

6. Bélproblémák

Ha a fejtető elülső részén fáj leggyakrabban a fej, az a bél különböző betegségeit jelezheti.

7. Húgyúti fertőzés

A kissé följebb jelentkező fejfájás a húgyutak fertőzéses megbetegedéseire figyelmeztet. Nagyon kellemetlen tünetekkel járó betegség.

8. Veseproblémák

A fejtető közepén gyakori migrénes fejfájás a vesék megbetegedésére utalhat.

9. A húgycső betegségei

A fej hátulján támadó fájdalom a húgycső betegségeinek kialakulását jelezheti. A fizikális vizsgálaton kívül vér-és vizeletvizsgálatot érdemes csináltatni.

10. Idegzsába

A nyak hátsó részébe hatoló fájdalom idegzsábára utalhat. Főleg meghűlés okozhatja, de állhat a háttérben akár mérgezés is.

11. Szürkehályog

A halántékba sugárzó fájdalom szürkehályog keletkezésére figyelmeztethet. A szemlencse áttetszőségének megszűnése akadályozza a fény behatolását a szem belsejébe, így homályos látás alakul ki. Ez akár teljes vaksághoz is vezethet.

12. Az agy és az idegrendszer működési zavara

Ezt jelezheti a halánték fölötti fájdalom.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤