Érkezik a hidegbetörés, kedden többfelé havazás váltja az esőt. A legtöbb hó északon, északkeleten hullhat - írja az idokep.hu.

Holnap éjjel viharos széllel hidegbetörés érkezik északnyugat felől, a fagyos levegőt szállító hidegfront mentén többfelé várható csapadék. Kedd hajnalban, reggel egyre többfelé havas eső, havazás váltja majd az esőt, főként nyugaton és északon, északkeleten többfelé kifehéredhet a táj.

Tartósan megmaradó hóréteg a magasabb hegycsúcsok kivételével nem fog kialakulni, viszont főként északon, északkeleten és elsősorban a magasabban fekvő tájakon átmeneti jelleggel megmaradó

5-6 centi vizes tapadó hó is hullhat.

A csapadék elvonultával a délutáni órákban a hóréteg nagy része el fog olvadni.

A front mögött több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik északnyugat felől, szerdán és csütörtökön is jóval hidegebb lesz az ilyenkor elvárhatónál, éjszakánként többfelé fog fagyni. Az erős, viharos szélben elszórtan jöhetnek további hózáporok, néhol hózivatarok.

A klasszikus tavaszi fagyok elsősorban áprilisban és májusban okozhatnak jelentős károkat.

A tavalyi gyenge termés miatt ráadásul sok virágrügy van a fákon.
Bizonyos korán virágzó kajszifajtáknál és jellemzően csak a nagyon korai termőhelyeken, vagyis a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon már elkezdődött a virágok kinyílása. A többi gyümölcsfaj – mint az alma, a körte, a meggy, a cseresznye, a szilva – ugyanakkor még a rügyduzzadás és rügypattanás vagy az azt követő, de nagyon kezdeti és kevésbé érzékeny fenológiai stádiumok valamelyikében van.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤