Sohase mond, hogy soha - tartja a mondás...

Sohasem tagadtuk, hogy a Kis Újság az ami, vagyis - követve az évszázados hagyományt - a kisgazdák lapja. Alapítói szándékunk e politikai és kulturális  közösség megtartása, identitásának erősítése, melyhez reményeink szerint írásaink  ehhez méltó módon hozzájárulnak.

A magam és szerkesztőtársaim képviseletében is büszke vagyok erre a közösségre, mert ide tartozom, amit az újság néhány hetes újra indulása óta naponta érkező e-mailok és telefonhívások is visszaigazolnak, amiért köszönetet mondunk.

Viszont szeretnék valamit olvasóinkkal, Veletek ez úton is tisztázni.

Tudom és érzem, hogy nagy az elvárás részetekről, ami a Kisgazda Párt újraszervezését várná tőlem. Meg is értem, mert a beszélgetések során tudtomra hoztátok, hogy a Kis Újság megjelenését a párt szervezésének eszközeként tekintettétek, ezért logikus, hogy arra kértetek, gondolkozzunk el a jövőről, és a Kisgazda Párt életéről.

Beszéltem már Veletek arról, hogy ha vége lesz e rettenetnek, és a pandémiától megszabadulunk, ismét találkozni tudunk - és igen, azt is megígértem, hogy a barátaimmal és szerkesztőtársaimmal együtt felkeressük a még meglévő közösségeket, hogy végre beszélgessünk egymással múltról és jelenről, meg akár a jövőről is. Megígértem, megígértük, ahogy lehet indulunk.

De pártot szervezni és építeni most nincs itt az idő.

Azt gondolom, hogy előbb meg kell erősíteni frissen újra formálódó közösségünket, az elmúlt két évtized elsorvadó emberi, kulturális és politikai kapcsolatait pedig újra kell írnunk. Van munkánk, lesz feladatunk, most ezekre és rátok akarok, akarunk koncentrálni. Persze süketek és vakok nem vagyunk, ezért hallom és halljuk a véleményeket, olvassuk soraitokat, amiben az FKGP ismételt szerepvállalását sürgetitek…

„Sohase mond, hogy soha”, tartja a mondás, és ha a feladat megtalál bennünket, én nem, és gondolom Ti sem fogtok kitérni előle, de ennek itt és most sajnos még nincsen aktualitása.

Ezt jelenleg tekintsétek csak egy szolgálati közleménynek.

Azt pedig, hogy a tavasz mit hoz majd, személyesen együtt megbeszéljük…

Kis Újság/Bánk Attila

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤