Négy éve halt meg a rendszerváltozás utáni politikai élet egyik legmarkánsabb szereplője, Torgyán József.

Bensőséges ünnepség keretében avatták fel Torgyán József emléktábláját. A márványból készült műalkotás a Torgyán-villa egyik bejáratánál kapott helyet. Az ünnepségen beszédet mondott az özvegy, Torgyánné Cseh Mária valamint fia Torgyán Attila. Ezt követően koszorúzták meg az emléktáblát, miközben felcsendült a Himnusz.

Az emléktáblát a Dr. Torgyán József Emlékére Alapítvány készíttette az 2017-ben elhunyt politikus, a Független Kisgazdapárt (FKGP) elnöke, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter halálának negyedik évfordulója tiszteletére.

Torgyán József 1932-ben született Mátészalkán. A gimnáziummal párhuzamosan elvégezte a Zeneművészeti Főiskola hegedű főtanszakát, Egyetemi tanulmányait a budapesti jogi karon 1955-ben fejezte be kitüntetéses diplomával. Ügyvédjelölt lett, 1957. március és július között a Fővárosi Bíróságon volt fogalmazó, majd 1958-ban bejegyezték ügyvédnek. 1990 júliusáig praktizált.

Az 1956-os forradalom idején belépett a Független Kisgazdapártba, annak 1988-as újjászerveződésekor ismét bekapcsolódott a pártmunkába. Az FKGP főügyésze, majd budapesti szervezetének elnöke, társelnöke, végül 2002-ig elnöke. Az Országgyűlésnek 1990-től 2002-ig volt tagja, 1998-től 2001-es lemondásáig a Fidesz-FKGP-MDF koalíciós kormányban földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Torgyán József kétségtelenül a rendszerváltozás utáni politikai élet egyik legmarkánsabb szereplője volt.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤