A lakásoknak hosszú távon alkalmassá kell válni irodai működésre is.

A home office terjedésével felpörögtek a lakásfelújítások, ezen belül bővült az otthonukba intelligens megoldásokat választók száma, amelyet a következő két évben a felújításokhoz nyújtott állami támogatások tovább növelhetnek; a magyar piac a következő négy évben több mint duplájára nőhet.

A pandémia az ingatlanfejlesztés irányait is befolyásolja: a lakásoknak hosszú távon otthoni irodákként is meg kell állni a helyüket.

A társasházakban pedig megnőtt az igény a közösségi funkciók beépítésére, és az irodaházak tervezésénél is új igények jelentkeznek. Mindezek az automatizált intelligens épületek irányába terelik az építőipari ágazatot.

Magyarországon a smarthome-piac az idei 66 millió dollárról a következő négy évben több mint a duplájára emelkedhet,  Az otthoni munkavégzés alatt egyre fontosabbak lesznek a kényelmi és biztonsági automatizált megoldások. Az intelligens megoldások közül a leggyakrabban említett a biztonság és a távoli hozzáférés témája, továbbá a szórakozás, a világítás.

 A legnagyobb félelmet a kiberbiztonság okozza. Sokan tartanak attól, hogy a rendszer feltörhető, és kompromittáló adatok  kerülhetnek illetéktelen kézbe. Ezért a szolgáltatóktól elvárják a bankokhoz hasonló titkosítást, hogy minden érzékeny információ rejtve és biztonságban legyen.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤