Avagy térdig fogunk gázolni a vérben?

Szerkesztőségünk piciny szobáiból minden áthallatszik, még egy ásítás vagy pisszenés is. Hogyne hallottam volna meg Dénes barátom felhördülését:

Ezek megvesztek, vagy mi van…?

Érdeklődésemre csak rábökött a számítógépre „látod mit csinálnak – népszavazás és mindjárt kettő, balról is jobbról is – elment ezeknek az eszük?
Kedves Dénes, az nem, sőt…

Az apropó – mint dél óta tudjuk az Orbán és a Karácsony által bejelentett népszavazás volt. És az eszük tényleg nem ment el, sőt zseniális mindkettő.
Persze az is látszik, hogy kedves barátaim és szerkesztő társaim nem Torgyán Józsefen nőttek fel, mert ha így lenne, nem csodálkoznának…

Akkor nézzük Orbán bejelentését.
A muníció elfogyott, a rezsicsökkentést az elszabadult infláció mellett említeni is katasztrófa. Migránsok – állítólag jönnek – bár senki nem látott egyet sem, de érezhetően ez is kifulladt, így ez már 2-0.

De a választások itt vannak a nyakunkon, valamit tenni kell.
Jó egy hete már mondtuk, a „gyermekvédelminek nevezett törvény” csupán elterelés. Azt hittük, hogy ez „elterelés” a Fudanról, az eladó autópályákról, vagyis a bizniszről.
Nagyobb részben tévedtünk. Mert elterelésnek ugyan elterelés, de zseniálisabb, mint hittük. Ez egy csapda volt, egy jól felépített és precízen kidolgozott terv része. Aki kitalálta az tudta, erre ugrik a „művelt nyugat”, és ismét bennünket, szegény magyarokat támadják majd. És akkor lesz valaki, aki megvéd minden magyar embert.

Erre az Európai Uniós támadásra fel lehet építeni egy egész választást.

Itt tartunk, a kormány megtalálta ellenfelét, ő már nem (csak) Soros, nem migráns, hanem az igazi ellenfél az Európai Unió – és persze a Soros által vezérelt – bürokratái (mert egy kis antiszemita szálnak azért maradni kell).
A terv illik ahhoz, aki kitalálta. Az elkövetkező hónapokban a hazafias kormány megvédi a magyar családokat.
Úgy kell nekik..

És a Karácsony féle népszavazás? Ez legalább annyira ütős.
Először is jó a válasz: ha Ti népszavaztok, akkor Mi is. Persze van ebben némi veszély, de az igazi akkor lenne, ha nem volna válasz.
A kérdések - alig merem leírni - még a kormányénál is jobbak: kinek nincsen továbbtanulni vágyó gyermeke, unokája, rokona vagy haverja? És ők a Fudan miatt nem tudnak majd tovább tanulni!  
Telitalálat

A második kérdés: az autópálya. Jakab Pétertől tudja az ország, hogy ezek bizony lopnak.  Most még ezt is, amit már nem hagyhat egy igaz magyar választópolgár.
Csillagos ötös ez is.

Hogy mi lesz a vége, azt nem tudjuk. Viszont egy apróság nem hagy nyugodni. Ez a Karácsony igazi zseni, mert a népszavazásról szóló hír megjelenése után pár perccel már közzé tette a sajátjait is – jól előkészítve és kitűnően kommunikálva.

Ez aztán a gyorsaság és a precizitás! Vagy inkább valahonnan, valakitől előre tudta volna, hogy mire kell készülni majd? Netán súgott neki valaki, vagy valami más történhetett most a lehallgatások korában?

Ezt soha nem tudjuk meg (bár szeretnénk), egy valamit viszont már most sejtünk, hogy a választásokon „térdig fogunk gázolni a vérben”…

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤