Ha nem figyeltek oda...

Két (elő és tényleges) választás között a politika iránt elkötelezett emberek sokasága mérlegel, számol, és végül megmondja a „tutit”. Azaz, hogy ki fog győzni 2022-ben, vagyis a Fidesz, illetve az dehogy is, hanem az ellenzék…
Nálunk - kicsiben - a szerkesztőségben ugyanez a néha késhegyig menő vita megy, az eredmény pedig nagyjából egyenlő.

Amiben nincsen vita közöttünk az annak a tények az elismerése, hogy az egyesült ellenzék keményen feljött a kormányzó pártra. Megítélésünk szerint fej - fej melletti küzdelem várható, megjósolhatatlan végeredménnyel.
Ennek oka egyrészt a meglepően jól sikerült előválasztásban keresendő, másrészt a társadalmat irritáló, elsősorban a kormánypárt második vonalát jellemző mérhetetlen arrogancia, nagyképűség, a „nekem ide mindent” vezetői attitűd.

Nehéz eldönteni, hogy a két tényező közül melyik esik nagyobb súllyal latba az eredményt illetően - meggyőződésünk szerint inkább az utóbbi…  
Mivel az előválasztás következő vezércikkünk témája, foglalkozzunk most kicsit az utóbbival.

Budapest és a nagyvárosok lassan az ellenzék fellegváraivá válnak, a kisebb városokban és falvakban - a közvélemény kutatások tapasztalatai szerint - a Fidesz vezet. Az általánosnak tekinthető vélekedés szerint ennek oka az, hogy a „városi ember” felvilágosultabb, okosabb és értelmesebb - AMI EGYSZERŰEN NEM IGAZ!

Viszont tény, hogy a fővárosban és a nagyvárosokban találkozik az ember a politikai elittel, itt szembesül a vezetői magatartással.

S hogy ez milyen? Nos, egy immár legendás, a fővárosban szinte mindenki által ismert történetet idézünk: a ficsúr nevezzük X-nek a papája egy nagy - nagy magyar bank egyik fontos vezetője fodrásznál ül és dől belőle a panasz:

Képzeld Lacikám, nem tudtam megvenni a … órát sehol, ez egy horror. Nem kaptam mást csak ezt a sz…rt, mutatja a kezén csillogó 150 milliós „vacakot”. Hát nem rémes? De folytatni nem tudja, mert cseng a telefon, majd így folytatja a NER kitűnő  lovagja: Oké Bubu, megvan a munka. Ugyan, semmiség, egy piti meló, nincs 20 milliárd sem. Szólt a fater, hogy rendben van, nyugi. Na csá, este tali. Holnap megyek Dubajba a Gértivel… szól, majd a fizetés után beül a 60 milliós autójába és elszáguld.

A fodrászatban maradt vendégek pedig csendben hallgatnak...

Nos ez az, amivel a kisvárosban és a falvakban nem találkozik a választó, mert ott nincs más, csak a köztévé, abban meg ez ugye nem nagyon látszik. És mivel nem látja, ezért úgy tudja, hogy ilyen nincs is.
Ennyi a különbség csupán a falusi és a városi ember, azaz a két választó – között!

De a valóság lassan mindenki számára világossá válik:  azzal amit nehezen hittünk el korábban, már szép lassan tényként szembesülünk. Ez a magyar virtus, így viselkedik az uralkodó politikai elit és a csapata.

Csak egyetlen dolog nem világos. A kormányfő - akinek a politikai szimata legendásan pontos - megérzései miért nem jeleznek?
És senki sem szól vagy nem mer szólni, hogy VIGYÁZAT, MERT EBBŐL NAGY BAJ LESZ!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤