Reméljük hamarosan megnyílnak újra az éttermek. Jusson majd eszünkbe ez a pár jó tanács

Ahogy minden szakmának, úgy a séfeknek is megvannak a titkai, amiből időnként megosztanak párat velünk, fogyasztókkal is. Érdemes megfogadni a tanácsokat, hogy mit ne rendeljünk az étteremben.

Napi levest
A napi leves nem más, mint a tegnapi maradékok feldolgozva. Ne kérjük, kivéve, ha a hely kifejezetten a leveseiről híres! 

Napi akciós ajánlatot
Alapanyagok, amelyek a felhasználhatóság határán mozognak, ezekből nemigen lesz már elsőrangú étel, ez az oka annak is, hogy gyakran úszik valamilyen szószban, vagy erős fűszerekkel van jól meghintve, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy már nem csúcsminőség, amit elénk tálalnak.

Csirkét
Több szakács is egybehangzóan állítja, hogy soha nem rendelne csirkét étteremben. A vendéglátósok - joggal - szeretnének mindent megtenni, nehogy szalmonellás legyen az étel, ezért a csirkehúst mindig az ideálisnál tovább sütik. Ami miatt rendszerint kiszárad, ráadásul a legtöbb helyen túl is árazzák, mert tudják, sokan nem esznek meg semmilyen más húst. 

Halat vasárnap és hétfőn

Magyarország nem tengeri nagyhatalom, a komolyabb éttermek többsége kedden kap friss halszállítmányt, nem véletlen, hogy a legjobb helyeken kedden találhatunk halas ételeket a napi ajánlatban. 

Csapolt sört

Senki nem tisztítja megfelelő gondossággal a sörcsapot egy étteremben. Inkább kérjünk üveges sört, tanácsolják a szakácsok. 

És végül egy jó tanács: Kerüljük el azt az éttermet, ahol koszos a mosdó!
 

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤