8 nap kell az erjedéshez,ezután fogyasztható is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg árpa
  • 2 dkg komló
  • 45 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • víz

Az árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és a komlóval együtt tiszta vászonzacskóba tesszük. Jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, hagyjuk karamellizálódni, majd az árpás-komlós főzővízből vett adaggal felengedjük. De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután a cukros vizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig.

Állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk. Majd üvegekbe öntjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. 8 napra tegyük hideg helyre, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésű sört barátainknak!

Érdemes kísérletezni az ízekkel! Nagyon sok oldal foglalkozik a házilag készített sörökkel, így nincs nehéz dolga annak, akit beszippant a téma.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤