azaz Kövér László, a hamarosan megválasztásra kerülő új Köztársasági elnök

Az utóbbi napokban egyre többet foglalkozott a mainstream média a leendő Köztársasági elnök személyével.  Az nem vitás, hogy Áder mandátumának lejárta miatt ez egyébként is téma volna, azonban ennek most súlya van, de nem is kicsi…
Jövőre választások lesznek és - 12 éve először - akár az is előfordulhat, hogy Orbán veszít. Akkor pedig… nos akkor viszont kell egy ember, aki megzabolázza az új hatalmat.

Mert olvassuk, halljuk és látjuk a híreket, ami szerint a jelenlegi ellenzék a kétharmados törvényeket pillanatokon belül megváltoztatja - ilyen felhatalmazás nélkül is. És olvashatjuk azt is, hogy kik azok, akiket a választások után az új végrehajtó hatalom lapátra tesz semmi perc alatt.
Ez mind szép és jó, azonban akik ezt hirdetik - legyünk lojálisak hozzájuk és maradjunk annyiban, hogy nem sok időt töltöttek el a jogi karon - nem igazán ismerik a magyar közjogi berendezkedés alapvetéseit.

Csak jelezzük, ha még bizonyos tisztségek megszüntetéséhez nem is kell, de az újak kinevezéséhez az akkor már új Köztársasági elnök aláírása is szükséges lesz. Sőt - halkan mondjuk - ez az aláírás szükséges lesz majd a törvények kihirdetéséhez is, és más fontos személyi döntésekhez.
Orbán pontosan tudja, hogy egy esetleges választási vereség esetén is mi az a tisztség, ami leginkább megakadályozhatja az új kormány működését.

Az pedig nem kétséges, hogy a hozzá leglojálisabb ember Kövér házelnök úr, azaz Kövér - leendő - Köztársasági elnök úr, akinek - és ebben ne legyen kétsége senkinek - nem lesznek fenntartásai, ha az új parlament törvényeit sorozatosan vissza kell dobni.
De az is borítékolható, hogy a számára nem szimpatikus jelöltek kinevezését is a végsőkig fogja akadályozni, és azt is biztosra vesszük, hogy akármit csinál majd az új - a jelenlegi ellenzék többségéből álló - parlament, az általuk hozott törvények leginkább az Alkotmánybíróságon fognak landolni…

Tehát a leendő kormánytöbbségnek ezzel is számolnia kell, feltéve, ha megnyerik a 2022-es választást.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤