Indul az előválasztás...

Felpörög az ellenzéki előválasztás, ezt már onnan is lehet tudni, hogy a miniszterelnök jelöltek nyilatkozataival van tele a még ellenzékinek tekinthető sajtó. Ennek kapcsán megjelent egy új üzenet, az a narratíva,  hogy a jelöltek közül egyre többen akarják „egyesíteni az országot”.
Persze ezt csak a sor végén állók, a láthatóan - és tudhatóan - esélytelen jelöltek hangoztatják.

Hogy miért ők? Egyszerű a megoldás! Az előttük álló három esélyes jelölt - szerintük - megosztják az országot. Azt nem tagadhatják, hogy Dobrev, Jakab és Karácsony toronymagasan vezet, de hát rájuk ugye nem lehet bízni a közös lista vezetését, hiszen - mint mondják - ők megosztó személyiségek.

Ezzel szemben, ha „én” vezetném a közös listát, az teljesen más dolog lenne, mondhatni egy sikertörténet, hiszen nem megosztó, hanem egyesítő személy vagyok, vagyis - ezekkel ellentétben - én jobbról is tudok szavazatokat szerezni…

Kedves olvasó, ugye milyen jól hangzik?
Kár, hogy egy szó sem igaz belőle…

Azt most hagyjuk, hogy az „országot egyesíteni akaró” ellenzéki jelöltek - az ellenzéki oldalon (is) - mérhetetlenek és súlyuk sincsen. Ez persze nem baj, hiszen a demokrácia így működik, vannak erősek és gyengébbek, ezért különböző a támogatottságuk a jelölteknek - és ez így természetes.
Ez esetben semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy így kampányolnak, de az eredmény szinte borítékolható.

Az a fontos kérdés, ha már ez egyáltalán felmerül: kell-e egyesíteni az országot?

A válasz természetesen határozott nem!

Az országot már csak azért sem kell egyesíteni, mert egységes, és úgy hívják, hogy Magyarország, amit döntően magyar nemzetiségű és magyarul beszélő honfitársaink laknak, akik persze különböznek egymástól. Más-más politikai nézeteket vallanak, vannak hetero- és homoszexuálisok,  férfiak és nők, más az értékrendszerük, másban hisznek és mást szeretnek - azaz sokszínűek, de mégis egyazon ország lakói. És ez így természetes, így rendben is van, mert a világ már csak ilyen…

Árulja már el valaki - elsősorban az ezt hirdető váteszek közül -, ugyan miért kellene egy - amúgy egységes és egyelőre jól élhető - országot a lakóinak akarata ellenére, pusztán politikai alapon mesterségesen egyesíteni?

És ha lehet - ugyancsak közülük - mondja már el valaki, hogy miért kellene egy falanszter rendszerű országot létrehozni, egy sokszínű és különböző emberek által lakott helyett?
Őszintén szólva, ez az  „ ország egyesítése” duma inkább egy agyrém!

Persze értjük az üzenetet, a társadalom megosztott, egy része a jelenlegi kormányzó pártot, a másik pedig annak - sokszínű? - ellenzékét támogatja. És ez így rendben van, mint minden normális országban. A szavazók nálunk is megoszlanak, és más-más politikai erőre szavaznak. Az országot egyesíteni akaró ellenzéki miniszterelnök jelölteknek pedig van egy ötletem: Hajrá Hazafias Népfront!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤