A legjobb magyar éttermek 30 százaléka teljesen bezárt.

A járványhelyzet következtében meghozott szigorító intézkedések drasztikus visszaesést hoztak a vendéglátóiparban. Az éttermek próbálják túlélni a kiszámíthatatlan ideig tartó megszorításokat, és igyekeznek kreatív megoldásokat találni a végleges bezárás helyett. Karácsonyhoz közeledve számos helyen ünnepi menüvel álltak elő. Máshol hétvégi menüket főznek, akciós kiszállítási csomagokat raknak össze. Spórolnak mindenen, amin tudnak, ám ez sokszor még így is kevés. 

A legjobb helyzetben azok vannak, akik már korábban is kiszállítottak, erre fel voltak készülve, és ismeri őket már egy vevőkör, aki rendelni szokott. Azok a helyek viszont, ahol eddig nem volt házhozszállítás, nehezebben álltak át.

Sok étterem korlátozta az étlapját, amiről rendelni lehet, vagy átálltak menüztetésre, esetleg csak a meglévő készleteiket árulják ki: borokat, házitésztát, sajtokat, stb.

A Dining Guide Étteremkalauz top100 magyar éttermének 30 százaléka jelenleg nem üzemel. Határozatlan időre bezárt az Onyx (2), a Babel (3), a St. Andrea Restaurant (9), az Anyukám mondta (13), a MÁK Bisztró (14), a Kistücsök (17), és a Salon (18) is.

A top100-ból rengeteg étterem szállít ki: akár saját megoldással, akár Wolt-on, Netpincéren vagy Bolt-on keresztül. Legalább az éttermek egyharmada kínál karácsonyi menüt is, vagy állította össze előre rendelhető csomagok gourmet ételekkel-italokkal.

Bár nem tarthatnak nyitva, néhány hely úgy oldja meg, hogy mégis vendégeket fogadhasson, hogy kiköltözik az utcára, teraszra: elvitelre kínálnak forralt bort, velőspirítóst, vagy más útközben fogyasztható fogásokat. Ezek a megoldások aligha mentik meg a kieső bevételeket: rengeteg étterem talponmaradása jelenleg is attól függ, meddig húzódik még a járvány.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤