Így tényleg nehéz lesz bármit megnyerni…

Nem titok, nálunk a szerkesztőségben hatalmas, néha késhegyre menő politikai viták vannak a kormány és az ellenzék viszonyáról. Bár kétségtelenül valamennyien konzervatív emberek vagyunk, de nem egyformák.
Van aki „liberálisabb” és megengedőbb, mások pedig szigorúbbak, tekintélyelvűek.

Beszélgetéseink az utóbbi időben jórészt a választással kapcsolatosak. Bár nem vagyunk egy véleményen, de - normális emberekhez méltóan - a vitáink kertetek között,és egymásra is figyelve zajlanak.
Meglepő módon most valamennyien egyetértettünk abban, hogy: a kormány csapdát állított az ellenzéknek - az meg belesétált, úgy ahogyan van, testületileg…

Mert a „homofób törvény” csapda volt a javából!

Mint az várható volt - nyilván kormányoldalon ezt jól kiszámolták - a törvény és maga a „téma” mindent vitt, aminek a politikai hasznát a FIDESZ be is zsebelte azonnal. Naná, hiszen ez volt a cél!
A FIDESZ agytrösztje ismét jól számolt, mert az európai unió demokratái „megtámadták hazánkat” -, de a kormányfő majd megvédi a magyar népet, a határon innen és túl is, amihez kétség nem férhet...

Azt is jól sejtették, hogy - szokása szerint - „ráugrik” a témára az ellenzék is, és így már nem lesz közbeszéd tárgya a közutak koncesszióba adása! Elterelődik a figyelem az ismételt osztogatásról, és kit érdekel, hogy ezt mi, az adófizetők fizetjük meg.

Ahogy Mészáros montenegrói szálloda felújítását és azt is, hogy a ma még ismeretlen kormányközeli emberek hamarosan több milliárdos fegyverüzlethez jutnak. Ugyan kérem, ez minket nem érdekel, hiszen itt van a pedofil törvény - na, az már igen!
Persze ne tagadjuk, a törvény tényleg gyalázatos és felháborító, de mint tudjuk, nem ez az első és nyilván nem is az utolsó…

Az viszont elgondolkodtató, az ellenzéki oldalon nem látta senki, hogy ez egy csapda? Semmi más, mint egyszerű, de hatékony figyelemelterelés. Tényleg azt gondolja valaki, hogy a törvény megalkotói és kitalálói homofóbok?
Ha valaki ezt hiszi, az téved, mert akik több évtizeden keresztül baráti és bajtársi viszonyban voltak Szájerrel, és ismerték a Kaleta dolgait is, azok nem homofóbok és nem is lesznek az ellenségeik - hiszen vannak még jócskán „rejtett tartalékaik”...

Ezt a törvényt sem azért hozták, mert feltétlenül azt gondolják, ami abban le van írva. Inkább azért mert jól tudták, hogy ez „mindent visz” majd. Innentől kezdve senkit nem érdekel a vagyonkimentés kérdése, és nem lesz most már téma az alapítványi egyetemek sorsa sem.

Nyugodtan lehet már tervezgetni, hogy melyik oligarcha kapja meg az autópályákat. Mi inkább Szíjra tennénk a fogadást Mészáros helyett - miközben az ellenzék az eléjük dobott gumicsontot ropogtatja.
Te jó ég, ez a választás tényleg nem lesz könnyű menet!

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤