De előfordul ez másokkal is.

Legutóbb a leendő Köztársasági elnök személyét kutattuk és arra jutottunk, hogy nem lehet más, csak Kövér László. Aztán mégsem ő lett, és bevallom őszintén, ezt benéztem...

Azért egyes szám, mert ez nem szerkesztőségi állásfoglalás volt, hanem főszerkesztői - nyomást is gyakorló - vélemény volt. Mentség erre nincs, tévedtem, vagy ahogyan a címben jeleztem divatos kifejezéssel: benéztem.
Ez nem magyarázat, csupán ismétlés, mert a jelezett személy - Kövér - mellett elsődlegesen jelenleg az szólt, hogy a FIDESZ hosszú évek óta először bajban van, és a 2022. évi országgyűlési választást akár el is veszítheti.

Akkor viszont kellene egy ellensúly, ami megakadályozhatja a törvények kihirdetését és személyek kinevezését. Vagyis - úgy általában - megnehezítheti, sőt akár el is lehetetlenítheti az újonnan felálló kormány működését.
És erre a szerepre tud valaki erre rátermettebbet Kövér Lászlónál?

De nem így lett, és ennek több üzenete is van.

Egyrészt jósnak pocsék vagyok, ez most már biztos. Másrészt a miniszterelnök ezek szerint meg van győződve arról, hogy megnyerik a 2022. évi választásokat.
Harmadrészt pedig mindenki vegye tudomásul a táborban, hogy a főnök dönt, és a döntését utólag lehet magyarázni, de kritizálni nem tanácsos!

S hogy ez kinek jó? Novák Katalinnak biztosan…

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤