Erre senki se fogadjon nagy tételben…

Összejöttek a bihari kisgazdák a múlt hét végén, szép számmal. Ott voltak a környék kisgazda vezetői, köztük a keresztesi, csökmői, furtai, bajomi, tépei, konyári, derecskei, a kereki, a komádi, péterszegi, pocsaji, ártándi és persze a berettyóujfalui elnökök, és nem mellékesen a debreceni tagság jeles képviselői.
Az összejövetel célja a késő tavaszi zászlóbontás előkészítése és részleteinek megbeszélése volt, de nem úsztuk meg a napi politikai ügyek megvitatását sem. Ha már napi politika, akkor ugye a Schadl-Völlner ügy. A megjelentek pedig tőlem, mint „szakmabelitől” vártak mindenre választ.

Igaz lehet ez és valóban ott tartunk, hogy az igazságügyi minisztérium vezetője a maffia tagja, történhetett ez úgy, ahogyan - a főként ellenzékinek mondott - sajtó megírja, és tényleg évi közel egy milliárdot keres legálisan egy végrehajtó? Kényes és kellemetlen kérdések, jó néhányra magam sem tudok választ adni. Nem, mert az ügynek csak azt a részét ismerhettük meg, amit velünk közöltek.

Az, hogy a végrehajtói kar tagjai évi százmilliókat keresnek - és ez a bevallott, leadózott nettó jövedelmük -. az közismert évek óta. Ez nem volt titok eddig sem, és „hibást” sem kell keresni - a kormány előterjesztésére erről a parlament döntöttek. Hogy jól vagy rosszul, az ugyancsak megítélés kérdése, a magyar lakosság döntő része - ha tudta volna ezt - valószínűleg felháborodott volna, a mintegy 100 magyarországi végrehajtó ugyanakkor elégedett lehet ezzel… na meg az a néhány (?) ember, akiket a végrehajtói kar bűnöző vezetője/vezetői (?) „tartott/tartottak”.
Közülük eddig egyet ismerünk, aki két év alatt 83 millió forint kapott. Mint mondjak, ez a többiekhez képest csak aprópénz - igaz ő csak „egyszerű” igazságügyi minisztériumi államtitkár volt, és nem végrehajtó. Mint mondják, a jogász szakma már csak ilyen…

És valóban, a kb. 100 tagú végrehajtói kar keresetben megelőzte a 300 magyarországi közjegyzőt is, mert az ő jövedelmük alig éri el a 100 millió forintot - persze évente. Ehhez képest a több tízezres létszámú, és a fenti összeghez képest filléreket kereső ügyvédeket mindenki irigyli…

A politikai részével kapcsolatosan elmondható, hogy kétségtelenül, ez az ügy „nagyot szólt” - és talán az emberek ingerküszöbét is megérintette. Persze az ügy egyik kulcsszereplője - aki az igazságügyi miniszter helyettese - a kormányzópárt megbecsült tagja,és ráadásul az általa átvett „néhány millió” forint érthető a többség számára. Itt nem a magyar oligarchák évi több tíz milliárdos bevétele, az ebből vásárolt jacht és repülő a megemésztendő feladat. Mert a milliárdot senki sem érti, az egy milliót viszont mindenki, mert annyit látott már egyben. És az rengeteg pénz - persze csak nekünk, mert az uralkodó osztály tagjainak ez nem tétel…

Ezért üthet nagyot a Schadl-Völlner duó bukása. De okozhatja ez a kormány bukását is három hónap múlva?  Szerintem erre ne fogadjon senki nagy tételben.
Mert az ügy borzasztó, és egy „normális” országban nem egy  miniszter, de még a kormány is belebukna. Viszont mi Magyarországon élünk és nálunk ez nem így működik.

Ha az ellenzék a témát napirenden tartja, akkor újabb és újabb részletek derülnek majd ki az esettel kapcsolatban, és ha a választásokig kitart, akkor ez megrendítheti a kormánypártot.
Persze ehhez egy határozott és jól vezetett ellenzék is kellene…

Ezért elsősorban ez utóbbi miatt a kérdésre a válaszom: nem igen. És ebben maradtunk a kisgazda barátaimmal is Berettyóújfaluban. Megegyeztünk abban, először építsük újjá a pártot, és építsük fel magunkat.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤