Az egyszerű magyar paraszti konyha ma is jól működne, csak már kevesen ismerik ezeket a fogásokat.

Krumpligombóc hozzávalók:

  • 1 kg burgonya,
  • 1 tojás,
  • só,
  • liszt.

1 kg héjában főtt krumplit meghámozok és összetörök. Miután kihűlt 1 tojást, sót és lisztet adok hozzá. A tésztának jól formálhatónak kell lenni, mert gombócokat csinálunk belőle. Lobogó, sós vízben megfőzőm őket, akkor jó mikor a víz felszínére feljön és még 2-3 percig hagyom főni. Tálra szedem, nem kell leöblíteni. A főzővizet nem öntöttem ki, mert kell a szószhoz.

Savanyútojás hozzávalók:

  • 4 db tojás,
  • só,
  • ecet,
  • cukor,
  • babérlevél,
  • pirospaprika és liszt a rántáshoz.

Csináltam egy egyszerű pirospaprikás rántást, és felengedtem a gombócok főzővizével, annyival, hogy se túl híg, se sűrű ne legyen. Dobtam bele babérlevelet. Felforraltam. Ízlés szerint sóval, ecettel és cukorral ízesítettem. Én 4 db felvert, sózott tojást csurgattam bele. Kb. 1-1,5 percig nem kevertem meg, mert így lesznek benne nagy tojásdarabok. Utána óvatosan átkevertem és lezártam a gázt.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤