Ha valaki nem értette volna.

A korábbi cikkünk nagyot szólt…
Nemcsak törzsolvasóink jelezték egyetértő véleményüket, de sok új észrevételt is kaptunk. A támogató levelek és telefonok mellett említést kell tennünk még tárgyilagosan arról is, hogy voltak, akik szerint Márki-Zay úr több tiszteletet érdemelt volna.

Mások szemünkre vetették, hogy Raskó úrral kapcsolatosan is keményen fogalmaztunk, pedig nem kellene – tették hozzá gyorsan – mert lehet, hogy a következő négy év miniszterelnökéről és a mezőgazdasági miniszteréről írtunk.
Aligha…

Itt az ideje tisztázni valamit. A tegnapi cikk nem Márki-Zayról és Dr. Raskóról szólt. Velük semmi bajunk nincs, igaz, nekik meg semmi közük a kisgazdákhoz, nem a párt tagjai sem szimpatizánsai. Ettől függetlenül mindkettőt rendes embernek tartjuk, akik akár még alkalmasak is lehetnek a fenti tisztségek betöltésére, ha a szavazók így döntenek.

A cikk nem róluk, hanem rólunk, kisgazdákról szólt. Aki nem érti az olvassa el még egyszer, vagy inkább felejtse el a Kis Újságot.
Az újság újraindítása óta próbálja több-kevesebb sikerrel megóvni, megbecsülni és terjeszteni a kisgazda alapértékeket. Megpróbálunk hűek maradni a felfogásunkhoz és értékeinkhez, de ezekben a kérdésekben nem engedünk.

Dobitól egészen Túri Kovácsig láttuk a pártot, és az eszmét elárulók sokaságát is, de nekünk nem ez az utunk.

Aki nem érti annak még egyszer: mondhat Márki-Zay mezőgazdasági programbeszédet, és meg is hallgathatja bárki, de az NEM a Kisgazdapárt programja! (Közbevetőleg ha már vidék, ha már falu: hol volt tegnap Ángyán professzor úr?)

Az a Márki-Zay vezette koalíció programja, ami lehet sokaknak tetszik, sőt az sem kizárt, hogy a mi programunkkal is konvergál, de ez nem a mi kisgazda programunk. Hiszen Márki-Zay úr egy baloldali blokk miniszterelnök jelöltje. Ezért nem lehet úgy meghirdetni és interpretálni ezt, hogy a kisgazdák sajátja, mert nem az.

Azt is hallani, hogy szeretne egy pártot magának, ami azt jelenti, hogy a most általa vezetett 6 párti koalícióval nem elégedett – ami szíve joga, és sincs semmi akadálya, hogy csináljon egyet…

A baj azzal van - írtunk már róla többször,  de ha kell leírjuk újra meg újra –, hogy a Független Kisgazdapárt egy  független párt, mint ahogyan a nevében is benne van. Egy önálló elképzeléssel és programmal rendelkező politikai erő.

És nem eladó senkinek! Látjuk, hogy sokan ezt nem értik meg…

A kisgazdák ma nem számítanak politikai tényezőnek, nem vagyunk ott a palettán, de hiszünk a feltámadásában. Ehhez viszont kitartó és konok elszántság kell, minden megalkuvás nélkül. Persze tudjuk, hogy ezért „fizetség nem jár” – de nem is azért tesszük…

Biztosak vagyunk benne, hogy a párt ellen folyamatban lévő felszámolási eljárás befejezését és a választásokat követően majd ujjá tudjuk szervezni, a fenti gondolatok jegyében megújult vezetéssel…
Mi kisgazdák egy külön identitás vagyunk, és aki ezt nem érti, ne használja a nevet, hanem nyugodtan hagyjon fel a Kis Újság olvasásával…

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤