Így akár még nyerhetsz is.

Egyenes beszéld, 2022. február 3. A stúdióban Márky Zaj Péter, az ellenzék miniszterelnök jelöltje. A kérdező -  rutinos szerkesztő hölgy - nem kérdez alá, de nem is megy neki, hagyja kibontakozni, olyan „lássuk mit tudsz” alapon, rutinosan mosolyogva, a sokat látott embernek is alig észrevehetően, de kicsit mégis unottan.

Márky  Zaj azonban - talán először az elmúlt egy év alatt - meglepően jól szerepelt. Előbb határozottan válaszolt a kérdésekre, nem engedi el a számára láthatóan fontos témákat, udvarias, de ugyanakkor meggyőző is. Mondjuk ki nyíltan: először viselkedik úgy, mint egy ország leendő miniszterelnöke.

Végre, mondhatnánk. Úgy véljük az olvasóink számára sem volt kérdéses, hogy nekünk kisgazdáknak mi volt a véleményünk róla. Nem titok, a szereplését és főleg az eredményeit tekintve - bár megértéssel fogadtuk a személyét - az előválasztáson résztvevőkkel szemben nem tartottuk igazán meggyőzőnek. Kijelentései és elképzelései nem arattak osztatlan sikert a köreinkben.

Viszont tudtuk, hogy a magyar választók egy jelentős része bízik/bízott benne, ezért a személye fontos volt számunkra is. A kisgazdáktól nem áll távol a programpontjainak zöme, és nem vitás - elnézve az utóbbi évek  „politikusait” - személye üde folt volt az ínséges idők után.

Nyilatkozati első hallásra megosztóak voltak, de figyelmet érdemeltek, ígéretei viszont a realitást messzire kerülték. Ilyen ambivalens érzelmekkel figyeltük a szereplését és áraztuk be a személyiségét. Eddig…

Mert tegnap este végre jó volt. Olyan volt, akire oda kell figyelni, akit meg kell hallgatni. Nem vagdalkózott, nem mondott „nagyokat”. Higgadt volt és következetes. És végre amit mondott, az is kerek volt. Az elszámoltatás kérdését végre jól kezelte, a megállapításai ültek, az ígéretei korrektek és üdvözölhetők voltak.

Úgy gondoljuk rájött arra, hogy ma Magyarországon mivel lehet nyerni. Valószínűleg túllépett az őt befolyásolni próbáló közvéleménykutatók által erőltetett témákon - az egészségügyön és a szociális kérdések sulykolásán. Túllépett és ezt jól tette, hiszen ez a vesztesek terepe, mert a kormánypárt ebben verhetetlen.

Rájött még időben, hogy ma - különösen a végrehajtói botrány kapcsán - az aduász a korrupció elleni kérlelhetetlen harc. Ha végig tudja vinni ezt, akár még győzhet is.
Akár…

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤