Ez a nagy kérdés, amit meg kell válaszolnunk!

Biztosan ismeritek a régi viccet: katonai sorozás Belgiumban, az elöljáró kiadja a parancsot - flamandok balra, vallonok jobbra. Majd ezután Kohn tanácstalanul megkérdezi tőle:
És tessék mondani kérem, a belgák hová álljanak?

Miért is jut egyre többet eszünkben az idézett Kohn? Azt nyilván az olvasó is sejti, hiszen egy rövidke év, és nyakunkon egy újabb választás, ahol joggal kérdezi majd tőlünk a kisgazda tábor, hogy mi hova álljunk és kire szavazzunk 2022-ben?

Ha ennek a tábornak volna most pártja, a kérdést fel sem kellene tenni, de sajnos a 20 éve történt szétzúzása, majd az azt követő agonizálása még most is tart. Közel két évtizede szerencselovagok, alkalomadtán pedig gazdasági bűnözők  garázdálkodtak a „párt nevében” - ezért most saját alternatívánk nincsen.

Persze szavazni kell, az nem vitás!

Ígértük Petrás László barátunkkal együtt, hogy találkozni fogunk a megyei vezetőkkel, és tudjuk is, hogy várnak már bennünket Zalától Szabolcsig, Békéstől Somogyig mindenütt, de hiába vannak a tervek, a járvány sajnos közbeszólt.
Bízunk benne, hogy hamarosan el tudunk indulni, és megbeszéljük a jövő évet…

De addig is néhány fontos gondolat.

A kormánypártról alkotott véleményünk ismert, külön elemzést ez már nem igényel. Ami talán még bennünket is meglepett, az nem más, mint az irgalmatlan pénzszórás a saját klientúrája körében.

Most a válság közepén, amikor az emberek többsége elcsigázottá vált, a kisvállalkozások pedig lassanként kiüresednek, és a nagyon várt segítség helyett azzal szembesültek sok százezren, hogy a régóta várt támogatásokból megint csak a Mészáros, Csányi, Hernádi, Garancsi, Szíj, Vida, Tiborcz és további „baráti” családok gazdagodtak milliárdokkal - persze, nyilván nekik nagy szükségük volt rá…

Ne legyen kétsége senkinek, ha jövőre nem lesz valami változás, nem a pártok és annak vezetői, hanem e családok tagjai fogják néhány év múlva megmondani, hogy ki mehet egyetemre, ki vállalkozhat, ki lehet közbeszerző, ügyvéd, orvos, végrehajtó vagy közjegyző, és kinek lehet trafikja, kis boltja… - és ki lesz az, akinek külföldön tágasabb!

És ha valakit még érdekel, hogy a vidékkel, a magyar gazdákkal mi lesz, az bátran olvassa el Ángyán professzor tűpontos elemzését.

Hogy ki lesz az, aki ezt megakadályozhatja? Nehéz erre józan fejjel választ adni, de vagy az ellenzék, vagy valami nem várt, régóta érlelődő dolog - ha megtörténik a csoda…
A hozzánk, vagyis az értékrendünkhöz, a világszemléletünkhöz, és legfőképp az érdekeinkhez kétségtelenül most legközelebb a Jobbik áll. Jakab Péter megszólalásai - alkalmanként - a néhai elnökünket, Dr. Torgyán Józsefet idézik.

Ha a meghirdetett programjukat komolyan gondolják, a vezetőikben pedig van elég erő ennek a megvalósításához, és ha a kisgazda értékrendtől mindig is távol álló, de a Jobbikot korábban jellemzően átjáró antiszemita és rasszista irányzatnak végképp befellegzett, akkor részünkről ők támogathatóak lesznek.
De sok más dolog mellett még ezt is megbeszéljük, amint lehet…

Kis Újság szerkesztősége

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤