Lázár János országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter vagyonnyilatkozatában az olvasható, hogy őstermelő lett. A Vásárhely24 kérdezett rá a jövőbeli terveire.

A vásárhelyiek jelentős része aligha lepődik meg a hír hallatán. Lázár János egy régi helyi földműves család sarja, aki a vagyonnyilatkozata szerint még 1998-ban, azaz több mint két évtizede vette az első szántóját és a tulajdonában lévő földeket azóta. Mára mintegy 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik. Földterületeit azonban eddig inkább bérbe adta, most viszont úgy tűnik, saját maga is foglalkozik velük.

Lehetséges, hogy a földművelés már jobban érdekli Lázárt a politikánál?

– Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna.

Lázár János az eddig kiadott földterületein ezentúl maga szeretne gazdálkodni, elsősorban szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik, de az állattenyésztés is a tervek között szerepel.

A fotó forrása: Lázár János hivatalos oldala

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤