A méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat, és megvédi a gyökeret a rothadástól.
Az otthoni gyökereztetés kellékei:
- fahéj
- méz
- egy pohár virágföld
- egy zacskó
Vágjunk le a növényről egy olyan ágat, amelyen egészséges és erős levelek vannak, majd a gyökerét áztassuk mézbe. Ha túl sűrű a méz, akkor egyszerűen csak kenjük be a gyökerét vele. A mézrétegre tegyünk fahéjat.
Ültessük az így előkészített ágat a pohár földbe. A méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat, és megvédi a gyökeret a rothadástól. Locsoljuk meg a növényt majd tegyük a poharat egy zacskóba, így a víz nem fog elpárologni. Ez a legjobb és leghatásosabb módszer a gyökereztetésre. 5-10 nap elteltével a növény gyökeret ereszt.
A fahéj nemcsak a növények gyökereztetésekor használt hormont pótolja, hanem gombaölőszerként és egyes kártevők ellen is bevethető.