Az édesburgonya egyre népszerűbb, hiszen rendkívül egészséges és nagyon finom. Kevesen tudják róla, hogy könnyen csírázik, és nagyon gyorsan nő. A gumóból fejlődő növény pedig igazán szép, így a konyha vagy a balkon dísze lehet.

Ha ki szeretnénk próbálni, válasszunk egy olyan gumót, amin látszanak a csíraszemek. Fogpiszkáló segítségével tegyük be egy félig vízzel töltött pohárba úgy, hogy a gumó ne érjen a pohár aljára. Így lesz helye a gyökérzetnek.

Napról napra szépen nő majd a gyökérzet, és a szár is.

Amikor a növény kifejlesztette a gyökérzetet és van legalább három levél minden hajtáson, beültethetjük a földbe. Arra ügyeljünk, hogy minél kevésbé sérüljön a gyökér, és hogy a föld félig takarja be a gumót is. Nagyon látványos a növény fejlődése.

A dús, csüngő szárú növény hajtásait tetszőlegesen formázható egy metszőolló segítségével. A konyhaablakot hamar kinövi, de akkor mehet a balkonra vagy a teraszra, de akár a magaságyás szélére.

★ HA TETSZETT, ÉRTÉKELD EGY LÁJKKAL ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! ❤